Bejelentkezés

Keresés


Dokumentumok között
Videók között
Hírek között

Szavazás

Önnek melyik vers tetszett? (Kultúra kategória)

www.vati.hu

www.nfu.hu

magyarorszag.hu

ugyfelkapu.magyarorszag.hu

kszk.gov.hu

kozigallas.gov.hu

www.europai-allampolgari-konzultacio.eu

hirdetmenyek.magyarorszag.hu

www.police.hu/fejer

www.nepszamlalas.hu

allamkincstar.gov.hu

Ercsi Város Szennyvízelvezetés és Tisztítás Fejlesztése

wTelepengedély

Egészséges Életmód Egyesület hírei
Kultúra | Dátum: 2012-11-05 22:55:11

Kedves Olvasóink!

 

Itt az ősz, már érezhetően rövidebbek a nappalok. Ahogy a lakásunkat, kertünket felkészítjük a téli hónapokra, ugyanolyan gondot kell saját magunkra is fordítani.  Erősítsük meg szervezetünket vitaminokkal, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt. Nem kell feltétlenül drága déligyümölcsöket venni, a kiskertekben  sokféle gyümölcs megtalálható. Az idén bőven terem az alma, körte, mindkettő nagyon egészséges, akár minden nap megehetünk egyet-egyet. Nagyon egészséges és C-vitaminban gazdag a savanyú káposzta és a sütőtök, egész télen kapható a cékla, melyből almával és pici tormával összekeverve finom saláta készíthető.

 

Télen is fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása. Ajánljuk a teadélutánokon bemutatott gyógyteákat, melyek nem csak betegség esetén fogyaszthatók, nagyon kellemes ízű, finom szomjoltók is. Most van a szezonja a csipkebogyónak, kevesen tudják róla, hogy a citromnál is több C-vitamint tartalmaz és ásványi anyag tartalma is jelentős. Sok helyen látni a piros bogyókkal teli bokrokat, érdemes szedni és szárítani.

 

A téli hónapokban megjelennek a fertőző betegségek is, védjük magunkat a rendszeres kézmosással. Ha hazaérünk valahonnan, azonnal mossunk kezet.  Influenza járvány idején, ha nincs lehetőségünk nyilvános helyen pl. orvosi rendelőben, hivatalban  kézmosásra,  használjunk kéztisztító kendőt.

 

Ne feledkezzünk el a mozgásról sem, a nyári hónapokban megszokott kertészkedést pótoljuk egy kiadós sétával, vagy jöjjenek el gerinctornára, jógára. Kedden és csütörtökön lehet hozzánk csatlakozni, 16 órától tornázunk 17 órakor kezdődik a jóga.

 

Következő teadélutánunkat november 20-án, kedden 18 órától tartjuk. Jöjjenek el, fogyasszunk el egy csésze finom, illatos teát együtt! Szeretettel várunk mindenkit!

 

                                                                                    Egészséges Életmód Egyesület

                                                                                                Kaposi Józsefné


Feltöltötte: Tauber Norbert

További hírek
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:50:18 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből

A gyártörténet tizenkét fejezetben leírt, sokszor száraz adatai után, néhány apróságot szeretnék kiragadni, a gyári legendák, és a személyesen megélt események közül.

Teadélután
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 19:55:37 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Teadélután

Február 25-én különleges élményben volt részük a Művelődési Házba látogatóknak. Az Egyesületünk által szervezett teadélután alkalmából szebbnél szebb teáskészletek, szamovárok, cukortartók és más teázási kellékek kiállításában gyönyörködhettek vendégeink.

Az Ercsi Rác Klub közleménye
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:59:26 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Az Ercsi Rác Klub közleménye

Hagyományainkhoz híven veszünk részt a húsvéti ünnepkör szakrális és népi rendezvényein. Virágvasárnap családi temetőlátogatás van, amikor virágot és barkát viszünk elhunyt szeretteink sírjára.

A lábra kelt erdő…
Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:01:02 | Feltöltötte: Tauber Norbert

A decemberi erdő csendjét az ilyenkor – általában – nem megszokott fűrészek és járművek zaja verte fel. Ezt hallva, első gondolat, hogy ismét „lábra kelt az erdő”. A zord hideg talán tettre sarkallja a „leleményeseket” vagy a törvényi tiltást semmibe vevő fakitermelőket is.

Okmányirodai tájékoztató
Önkormányzati | Dátum: 2012-03-09 20:05:29 | Feltöltötte: Tauber Norbert

Vállalkozói ügyintézés:

Az egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyek a vállalkozás megkezdésének és megszüntetésének bejelentése kivételével kizárólag elektronikusan intézhetők.

Meghívó
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:05:51 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Meghívó
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:07:43 | Feltöltötte: Tauber Norbert

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!

Az Ercsiben lakó 45-65 év közötti asszonyok, akik 2 éven belül nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, névre szóló meghívót kapnak

Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:09:21 | Feltöltötte: Tauber Norbert

"Az Ercsi Református Missziói Egyházközség presbitériuma a Magyar Református Egyház törvényei alapján 2012. január 1-jei hatállyal a következő határozatot hozta.

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Kisgyermekkori zenei nevelés
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:11:20 | Feltöltötte: Tauber Norbert

"Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt. Első percben tréfára vették, de később igazat adtak. Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel...

MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:16:28 | Feltöltötte: Tauber Norbert
MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ

Az Eötvös József Irodalmi Klub

Mese-, vers- és prózaíró jeligés pályázatot hirdet

több korosztályban, kötetlen témában

Typoszolg Kft.
Máté 97 Bt.
BitPont Számítástechnika
chaussures salomon femme chaussures salomon femme nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher new balance pas cher new balance pas cher