Bejelentkezés

Keresés


Dokumentumok között
Videók között
Hírek között

Szavazás

Önnek melyik vers tetszett? (Kultúra kategória)

www.vati.hu

www.nfu.hu

magyarorszag.hu

ugyfelkapu.magyarorszag.hu

kszk.gov.hu

kozigallas.gov.hu

www.europai-allampolgari-konzultacio.eu

hirdetmenyek.magyarorszag.hu

www.police.hu/fejer

www.nepszamlalas.hu

allamkincstar.gov.hu

Ercsi Város Szennyvízelvezetés és Tisztítás Fejlesztése

wTelepengedély

A lábra kelt erdő…
Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:01:02

A decemberi erdő csendjét az ilyenkor – általában – nem megszokott fűrészek és járművek zaja verte fel. Ezt hallva, első gondolat, hogy ismét „lábra kelt az erdő”. A zord hideg talán tettre sarkallja a „leleményeseket” vagy a törvényi tiltást semmibe vevő fakitermelőket is.

A Kis –Duna melletti partszakaszhoz közelítvén a laikusnak is könnyen feltűnhet, hogy nem „alkalmi” kitermelésről van szó, hanem tervszerűség fedezhető fel a kellő technikával és szakmaisággal rendelkező csoport tevékenységében.

Az erdő számos funkciója mellett vagyon, amely vagyont kezelni, gondozni kell, mert ellenkező esetben az enyészett és romlás veszi birtokába. Jelen esetben is ennek a gondozásnak lehettünk tanúi a VADEX Zrt. – erdészeti szakirányítással rendelkező – brigádjának közreműködése által. Az említett hely hivatalosan „anyakönyvezett” neve E 21.

 A kérdés nyilvánvalóan felmerülhetett, hogy miért erről a helyről történik a fakitermelés. A „suttogó propagandát, jól értesülteket valamint a rosszhír szárnyon jár”címmel megelőzendő, hogy a jelzett területről történő fakitermelés egy az önkormányzat képviselő testülete által korábban hozott 296/2011.(VI.28.) Kt. határozata értelmében történt. A kitermelő aktus rövid előéletéhez tudni kell, hogy az éves fenntartás, pótlás költségei a”vérrel, verejtékkel” kiizzadott éves költségvetést olyan problémák elé állította volna amely még inkább elmélyítette volna a működés zavarait. A rendelkezésre nem álló fedezetet a közhasznú munkákkal kívánta az önkormányzat kiváltani, amely végzése során felszínre kerültek olyan jellegű hiányosságok amelyek a szaktudás, valamint a megfelelő technikai felszereltség hiányából keletkeztek. A helyzet tarthatatlansága késztette a város önkormányzatának képviselő testületét gyors intézkedésre. Ez abból állt, hogy a továbbra is fennálló finanszírozási hátrányt az E 21 területről történő fakitermelésével - a VADEX javára – kompenzálta az önkormányzat.

A hely /E 21/ kiválasztását szakmai szempontok indokolták. Ahogy az emberi életnek is van egy úgynevezett átlag életkora úgy a fáknak is van mortalitásuk, amelyet a fákat körül ölelő mikroklíma / uralkodó éghajlat, talajszerkezet…stb./ határoznak meg. A kitermelésre való terület kiválasztást a vágásra érettség ezen feltételei határozták meg.

Jelenleg a terület mellett elhaladva a hazai XIX. századi romantikus festészet óriásai által idézet”Tájkép csata után” hangulata árad, mint ahogy minden elmúlásban benne van az újjászületés reménye, e területnek is van jövője. A fakitermelés helyszínéről kismértékben szociális igények kielégítése is megtörtént és terveink vannak a jövőre nézve – azaz már a 2012. évre – a megtisztított területre új telepítések létesítési munkálataira.

Reményeink szerint így tér vissza „ a lábra kelt erdő”

 

 

Kálmán László városgazdálkodási irodavezető


Feltöltötte: Tauber Norbert

További hírek
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:50:18 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből

A gyártörténet tizenkét fejezetben leírt, sokszor száraz adatai után, néhány apróságot szeretnék kiragadni, a gyári legendák, és a személyesen megélt események közül.

Teadélután
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 19:55:37 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Teadélután

Február 25-én különleges élményben volt részük a Művelődési Házba látogatóknak. Az Egyesületünk által szervezett teadélután alkalmából szebbnél szebb teáskészletek, szamovárok, cukortartók és más teázási kellékek kiállításában gyönyörködhettek vendégeink.

Az Ercsi Rác Klub közleménye
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:59:26 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Az Ercsi Rác Klub közleménye

Hagyományainkhoz híven veszünk részt a húsvéti ünnepkör szakrális és népi rendezvényein. Virágvasárnap családi temetőlátogatás van, amikor virágot és barkát viszünk elhunyt szeretteink sírjára.

Okmányirodai tájékoztató
Önkormányzati | Dátum: 2012-03-09 20:05:29 | Feltöltötte: Tauber Norbert

Vállalkozói ügyintézés:

Az egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyek a vállalkozás megkezdésének és megszüntetésének bejelentése kivételével kizárólag elektronikusan intézhetők.

Meghívó
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:05:51 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Meghívó
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:07:43 | Feltöltötte: Tauber Norbert

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!

Az Ercsiben lakó 45-65 év közötti asszonyok, akik 2 éven belül nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, névre szóló meghívót kapnak

Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:09:21 | Feltöltötte: Tauber Norbert

"Az Ercsi Református Missziói Egyházközség presbitériuma a Magyar Református Egyház törvényei alapján 2012. január 1-jei hatállyal a következő határozatot hozta.

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Kisgyermekkori zenei nevelés
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:11:20 | Feltöltötte: Tauber Norbert

"Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt. Első percben tréfára vették, de később igazat adtak. Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel...

MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:16:28 | Feltöltötte: Tauber Norbert
MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ

Az Eötvös József Irodalmi Klub

Mese-, vers- és prózaíró jeligés pályázatot hirdet

több korosztályban, kötetlen témában

EÖTVÖS JÓZSEF IRODALMI KLUB
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:20:03 | Feltöltötte: Tauber Norbert
EÖTVÖS JÓZSEF IRODALMI KLUB

,,Jöjj pihenni, szabad perceidben, gépek, számok fáradt embere!

A barátság meghitt otthonába hív a költő, - beszélgess vele."

 /Veress Ferenc/

BitPont Számítástechnika
Typoszolg Kft.
Máté 97 Bt.
chaussures salomon femme chaussures salomon femme nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher new balance pas cher new balance pas cher