Bejelentkezés

Keresés


Dokumentumok között
Videók között
Hírek között

Szavazás

Önnek melyik vers tetszett? (Kultúra kategória)

www.vati.hu

www.nfu.hu

magyarorszag.hu

ugyfelkapu.magyarorszag.hu

kszk.gov.hu

kozigallas.gov.hu

www.europai-allampolgari-konzultacio.eu

hirdetmenyek.magyarorszag.hu

www.police.hu/fejer

www.nepszamlalas.hu

allamkincstar.gov.hu

Ercsi Város Szennyvízelvezetés és Tisztítás Fejlesztése

wTelepengedély

Okmányirodai tájékoztató
Önkormányzati | Dátum: 2012-03-09 20:05:29

Vállalkozói ügyintézés: Az egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyek a vállalkozás megkezdésének és megszüntetésének bejelentése kivételével kizárólag elektronikusan intézhetők. Az elektronikus ügyintézéshez személyes ügyfélkapu szükséges. Gyakori hiba az elektronikus ügyintézésnél, hogy más személy ügyfélkapuján küldik be a vállalkozással kapcsolatos nyomtatványokat,valamint hogy a régi nyomtatványok kerülnek beküldésre. Mindkét esetben hiba üzenetet kap a beküldő, ezeket a bejelentéseket nem lehet nyilvántartásba venni. A vonatkozó jogszabályok alapján a vállalkozó csak olyan tevékenységet gyakorolhat ( jelenthet be) melyre vonatkozóan előírt képesítési követelményeknek megfelel, vagy az általa határozatlan időre  foglalkoztatott személyek között van olyan aki az előírt képesítéssel  rendelkezik. Amennyiben a folytatni kívánt tevékenység működési, illetőleg telephely engedély köteles, vagy jogszabály más hatóságnál történő nyilvántartásba vételt ír elő, a vállalkozónak ezen kötelességének is eleget kell tenni. Azt, hogy a szükséges szakképesítések, engedélyek, bejelentések megvannak-e ellenőrizni kell.  Ha a vállalkozó felhívásra nem igazolja, hogy rendelkezik a jogszabályokban előírt engedélyekkel, vagy szakképesítéssel a tevékenység gyakorlását meg kell tiltani.

 

Útlevél ügyintézés: 2012. január 1-től a magánútlevél soron kívüli, sürgősségi illetve azonnali kiállításának kérelmezésre van lehetőség. A normál ügyintézési határidővel ( 30 nap) készülő útlevél esetén az alap illeték változatlanul 7.500.-Ft (18-70 év közöttiek részére 5 évre) 2.500.-Ft ( 18 év alatt és 70 év felettiek részére). Az alap illetéken felül igazgatási szolgáltatási pótdíjat kell fizetni :

-          soron kívüli eljárásban történő kiállítás esetén ( 7 nap) +19.000.-Ft

-          sürgősségi eljárásban történő kiállítás esetén ( 3 nap)+ 29.000.-Ft

-          azonnali eljárásban történő kiállítás esetén ( 24 óra) +39.000.-Ft

A kérelem soron kívüli, valamint sürgősségi eljárás esetében bármely okmányirodában az útlevél azonnali kiállítására irányuló kérelem azonban kizárólag csak a Központi Okmányirodában nyújtható be. A sürgősségi, valamint azonnali eljárásban igényelt útlevél kizárólag a Központi Okmányirodában vehető át.

 

Mozgáskorlátozottak parkolási igazolványa: Megváltoztak a parkolási igazolvány kiadásának és cseréjének feltételei. A háziorvos már nem adhat ki igazolást  a mozgáskorlátozottak parkolási igazolvány igényléséhez, e helyett a  Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal ( NRSZH) jogerős szakvéleménye illetve hatósági állásfoglalása, vagy a  Magyar Államkincstár (MÁK) fogyatékossági támogatást megállapító jogerős határozata szükséges. Ezen szakvélemény beszerzéséhez a háziorvostól kell beutalót kérni és a fogyatékossági támogatás igénylése iránti kérelmet (letölthető a MÁK honlapjáról, vagy beszerezhető az okmányirodában) a kérelmezőnek a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani. A Magyar Államkincstár és a kérelmező részére a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakvéleményt, illetve a hatósági állásfoglalást állít ki.


Feltöltötte: Tauber Norbert

További hírek
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:50:18 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből

A gyártörténet tizenkét fejezetben leírt, sokszor száraz adatai után, néhány apróságot szeretnék kiragadni, a gyári legendák, és a személyesen megélt események közül.

Teadélután
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 19:55:37 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Teadélután

Február 25-én különleges élményben volt részük a Művelődési Házba látogatóknak. Az Egyesületünk által szervezett teadélután alkalmából szebbnél szebb teáskészletek, szamovárok, cukortartók és más teázási kellékek kiállításában gyönyörködhettek vendégeink.

Az Ercsi Rác Klub közleménye
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:59:26 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Az Ercsi Rác Klub közleménye

Hagyományainkhoz híven veszünk részt a húsvéti ünnepkör szakrális és népi rendezvényein. Virágvasárnap családi temetőlátogatás van, amikor virágot és barkát viszünk elhunyt szeretteink sírjára.

A lábra kelt erdő…
Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:01:02 | Feltöltötte: Tauber Norbert

A decemberi erdő csendjét az ilyenkor – általában – nem megszokott fűrészek és járművek zaja verte fel. Ezt hallva, első gondolat, hogy ismét „lábra kelt az erdő”. A zord hideg talán tettre sarkallja a „leleményeseket” vagy a törvényi tiltást semmibe vevő fakitermelőket is.

Meghívó
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:05:51 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Meghívó
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:07:43 | Feltöltötte: Tauber Norbert

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!

Az Ercsiben lakó 45-65 év közötti asszonyok, akik 2 éven belül nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, névre szóló meghívót kapnak

Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:09:21 | Feltöltötte: Tauber Norbert

"Az Ercsi Református Missziói Egyházközség presbitériuma a Magyar Református Egyház törvényei alapján 2012. január 1-jei hatállyal a következő határozatot hozta.

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Kisgyermekkori zenei nevelés
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:11:20 | Feltöltötte: Tauber Norbert

"Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt. Első percben tréfára vették, de később igazat adtak. Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel...

MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:16:28 | Feltöltötte: Tauber Norbert
MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ

Az Eötvös József Irodalmi Klub

Mese-, vers- és prózaíró jeligés pályázatot hirdet

több korosztályban, kötetlen témában

EÖTVÖS JÓZSEF IRODALMI KLUB
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:20:03 | Feltöltötte: Tauber Norbert
EÖTVÖS JÓZSEF IRODALMI KLUB

,,Jöjj pihenni, szabad perceidben, gépek, számok fáradt embere!

A barátság meghitt otthonába hív a költő, - beszélgess vele."

 /Veress Ferenc/

BitPont Számítástechnika
Máté 97 Bt.
Typoszolg Kft.
chaussures salomon femme chaussures salomon femme nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher new balance pas cher new balance pas cher