Bejelentkezés

Keresés


Dokumentumok között
Videók között
Hírek között

Szavazás

Önnek melyik vers tetszett? (Kultúra kategória)

www.vati.hu

www.nfu.hu

magyarorszag.hu

ugyfelkapu.magyarorszag.hu

kszk.gov.hu

kozigallas.gov.hu

www.europai-allampolgari-konzultacio.eu

hirdetmenyek.magyarorszag.hu

www.police.hu/fejer

www.nepszamlalas.hu

allamkincstar.gov.hu

Ercsi Város Szennyvízelvezetés és Tisztítás Fejlesztése

wTelepengedély

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Kisgyermekkori zenei nevelés
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:11:20

"Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt. Első percben tréfára vették, de később igazat adtak. Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel... még tovább mennék: nem is a gyermek: az anya születése előtt kilenc hónappal kezdődik a gyermek zenei nevelése." Szakmai körökben jól ismert az idézett néhány sor, amelyet Kodály Zoltán mondott el 1948-ban Párizsban, egy művészeti nevelésről szóló konferencián. Természetesen Kodály akkor még nem a modern kutatásokra gondolt, az anya-magzat kapcsolatanalízisre, hanem arra, hogy minden édesanyának tudni kellene, hogy a gyermeke egészséges fejlődése szempontjából fontos már az újszülött számára is énekelni, mondókázni. Ez persze nem azt jelenti, hogy magas szinten kell zeneileg képzettnek lennie valamennyi édesanyának. Nem csak tanult muzsikus foglalkozhat jól a gyermekével! Minden szülő részt vehet a helyes zenei nevelésben, akiben megvan a jó szándék arra, hogy a gyermekét dalolni szerető, zenét kedvelő emberré nevelje, megóvja a zenei selejttől, és figyelmét az időtálló szép zene, a művészet felé fordítsa.

            Az édesanya, édesapa beszéde nagyon fontos a gyerekek számára, hiszen ezáltal szereznek tudomást a környező világról.  Hogy nyugodt, derűs lesz-e a baba, abban igen nagy szerepe van a szavaknak, de nem csak a szavaknak, hanem a szép, egyszerű dallamoknak, az érdekesen lüktető, szótagokkal zengve-bongva játszó mondókáknak is, amelyeket a szüleitől hall. Fontos, hogy az édesanyák - hiszen ők töltik a legtöbb időt a gyermekekkel – higgyék el azt, hogy éneklésük, mondókázásuk lelki táplálékul szolgál a kisgyermekük számára. Ne féljenek énekelni, leljék örömüket a dalban, a közös játékban. Fontos tudni azt is, hogy a legjobb technikai feltételek között létrehozott, legkiválóbb művészekkel készített CD felvételek sem pótolják az édesanya hangját, mosolyát, érintését, ölelését! (Forrás: www.ringato.hu)

            A Ringató foglalkozásokon az a célunk, hogy az édesanyák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de a kodályi elvekhez híven zeneileg értékes dalanyagot, ismerkedjenek meg magyar mondókákkal, mozgásos, ölbeli játékokkal, és mintát kapjanak a legkisebb gyerekek zenei nevelésének a lehetőségeire. Szeretettel várom hétfőnként 9.30-kor a Művelődési Házban már a néhány hónapos gyerekeket is, és minden olyan szülőt, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel. Dóry Erika (erika@ringato.hu , tel.: 06 70 50 10 554)


Feltöltötte: Tauber Norbert

További hírek
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:50:18 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Történetek az Ercsi Cukorgyár életéből

A gyártörténet tizenkét fejezetben leírt, sokszor száraz adatai után, néhány apróságot szeretnék kiragadni, a gyári legendák, és a személyesen megélt események közül.

Teadélután
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 19:55:37 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Teadélután

Február 25-én különleges élményben volt részük a Művelődési Házba látogatóknak. Az Egyesületünk által szervezett teadélután alkalmából szebbnél szebb teáskészletek, szamovárok, cukortartók és más teázási kellékek kiállításában gyönyörködhettek vendégeink.

Az Ercsi Rác Klub közleménye
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 19:59:26 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Az Ercsi Rác Klub közleménye

Hagyományainkhoz híven veszünk részt a húsvéti ünnepkör szakrális és népi rendezvényein. Virágvasárnap családi temetőlátogatás van, amikor virágot és barkát viszünk elhunyt szeretteink sírjára.

A lábra kelt erdő…
Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:01:02 | Feltöltötte: Tauber Norbert

A decemberi erdő csendjét az ilyenkor – általában – nem megszokott fűrészek és járművek zaja verte fel. Ezt hallva, első gondolat, hogy ismét „lábra kelt az erdő”. A zord hideg talán tettre sarkallja a „leleményeseket” vagy a törvényi tiltást semmibe vevő fakitermelőket is.

Okmányirodai tájékoztató
Önkormányzati | Dátum: 2012-03-09 20:05:29 | Feltöltötte: Tauber Norbert

Vállalkozói ügyintézés:

Az egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyek a vállalkozás megkezdésének és megszüntetésének bejelentése kivételével kizárólag elektronikusan intézhetők.

Meghívó
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:05:51 | Feltöltötte: Tauber Norbert
Meghívó
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!
Aktuális | Dátum: 2012-03-09 20:07:43 | Feltöltötte: Tauber Norbert

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!

Az Ercsiben lakó 45-65 év közötti asszonyok, akik 2 éven belül nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, névre szóló meghívót kapnak

Közérdekű | Dátum: 2012-03-09 20:09:21 | Feltöltötte: Tauber Norbert

"Az Ercsi Református Missziói Egyházközség presbitériuma a Magyar Református Egyház törvényei alapján 2012. január 1-jei hatállyal a következő határozatot hozta.

MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:16:28 | Feltöltötte: Tauber Norbert
MINDEN NEMES GONDOLAT ÉRTÉKET HORDOZ

Az Eötvös József Irodalmi Klub

Mese-, vers- és prózaíró jeligés pályázatot hirdet

több korosztályban, kötetlen témában

EÖTVÖS JÓZSEF IRODALMI KLUB
Kultúra | Dátum: 2012-03-09 20:20:03 | Feltöltötte: Tauber Norbert
EÖTVÖS JÓZSEF IRODALMI KLUB

,,Jöjj pihenni, szabad perceidben, gépek, számok fáradt embere!

A barátság meghitt otthonába hív a költő, - beszélgess vele."

 /Veress Ferenc/

BitPont Számítástechnika
Typoszolg Kft.
Máté 97 Bt.
chaussures salomon femme chaussures salomon femme nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher nike air jordan pas cher new balance pas cher new balance pas cher